Cele mai noi jucării de exterior

Activităţile în aer liber sunt esenţiale  pentru o bună dezvoltare a copiilor, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere al dezvoltării psihice şi al localizării acestora în societate.

Cele mai bune jucarii de exterior

Cele mai bune jucării de exterior sunt cele care dau posibilitatea micuţilor de a face mişcare pe măsura vârstei şi a abilităţilor dobândite.

În sprijinul dezvoltării activităţilor în aer liber, pot fi procurate piese ce susţin atât jocul individual, cât şi jocul în echipă. Unul nu-l înlocuieşte pe celălalt, ci fiecare tip de joc de exterior are rolul său.

Atunci când se decide amplasarea unui loc de joacă în exterior, trebuie ţinut cont de regulile care se impun într-o astfel de amenajare.

Amplasarea jocurilor se va face într-un loc curat, nivelat şi izolat de trafic şi aglomeraţie,  nu direct în bătaia soarelui, indicat fiind un loc umbros, eventual în jurul unor copaci. Ca bază pentru aceste amplasamente pot fi folosite diverse tipuri de plăci care au şi rolul de a amortiza în caz de lovituri şi căzături. Baza de nisip este de evitat, deoarece forfota copiilor ar putea ridica particulele de nisip şi s-ar genera neplăceri la nivelul respiraţiei sau a ochilor celor mici. Pentru joaca cu nisip se va monta un loc special, cu gărduleţ, destinat strict acestei activităţi.

Atunci când se instalează mai multe jocuri de exterior, cum ar fi leagăne, tobogane, trambuline, babansoare sau sisteme de căţărare, se va ţine cont de faptul că distanţa dintre acestea trebuie să fie suficientă astfel încât cei mici să aibă suficient spaţiu să se joace fără a se răni. Dacă jocurile sunt destinate diferitelor paliere de vârstă, vor fi amplasate separat, astfel încât cei mici să fie protejaţi, iar cei mai  mărişori să se poată juca liniştiţi, fără teama că i-ar putea răni pe micuţi.

Acest tip de jocuri de exterior gen tobogane, leagăne, balansoare, trambuline sau sisteme de căţărare sunt fabricate din lemn sau plastic, materiale tratate astfel încât să nu devină  periculoase prin expunerea la variaţiile de temperatură, să nu se încingă excesiv pe timpul verii şi să aibă un grad mare de rezistenţă. Jucăriile de extrerior de acest tip trebuie să fie foarte bine fabricate şi montate, rezistente şi conforme cu normele în vigoare. Prinderea şi montarea lor se va face cu mare grijă şi seriozitate, siguranţa celor mici fiind foarte importantă.

Acestea fac parte din categoria celor mai bune jucării de exterior, deoarece dezvoltă capacitatea de mişcare, ajută la descoperirea înclinaţiilor sportive ale copiilor, asigură un timp petrecut într-un mod frumos şi sănătos şi susţin dezvoltarea comunicării şi a socializării între copii. Îşi vor dezvolta imaginaţia şi capacitatea de concentrare, căutând permanent strategii şi modalităţi de joacă.

Sunt utile în fiecare anotimp, cei mici fiind fericiţi oricând să se poată da pe un tobogan, să se poată căţăra sau da în balansoare  şi  să poată sări în trambuline.

Spaţiile pentru nisip sunt adevărate bucurii pentru cei mici. Pentru aceste activităţi se por procura găletuşe, lopăţele şi greble, site, forme dintre cele mai variate şi alte accesorii specifice jocului cu nisip. Astfel îşi vor dezvolta creativitatea, construind castele, torturi, prăjituri şi fâcând forme geometrice, tunele şi labirinturi.

Pentru aceste locuri de joacă amenajate în curte sau în grădină pot şi achiziţionate şi alte tipuri de jucării, cum ar fi cele de rol.  Se pot monta mese de lucru din lemn sau plastic destinate tâmplăriei, olăritului sau mecanicii. Totodată acesta poate fi locul ideal în care pot fi făcute experimentele propuse de jocurile ştiinţifice.

Printre cele mai bune jucării de exterior pot fi enumerate cele destinate strict efortului fizic, jucării care contribuie la o bună dezvoltare fizică, ajutând la întărirea musculaturii şi la poziţionarea corectă a corpului,  la dezvoltarea capacităţii de orientare şi la o stare generală bună, deoarece petrecerea timpului făcând efort fizic moderat în aer liber va ajuta copilul să fie sănătos, dornic de joacă, mâncăcios, să se poată odihni bine şi să-şi poată face un program pentru activitatea sa zilnică. Aici se încadrează tricicletele, bicicletele, trotinetele, rolele, patinele, skateboard-urile şi orice alt tip de locomoţie de acest gen. Cel mai important este ca bicicleta sau trotineta să fie destinată vârstei şi dimensiunilor copilului, iar odată cu ele este obligatorie achiziţionarea de căşti de protecţie, cotiere, genunchere şi palmare. Pot fi procurate biciclete şi trotinete simple, sau prevăzute cu o serie întreagă de accesorii. Există modele pliabile care fac mult mai uşoară transportarea acestora cu maşina către locurile în care se pot folosi.

Cele mai bune jucării de exterior cuprind şi jocurile în echipă. Atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, jocurile de acest gen sunt extrem de folositoare. Pe lângă activitatea fizică pe care o propun, acestea dezvoltă mult comunicarea şi socializare, stimulează inteligenţa şi dezvoltă capacitatea de concetrare.

La acest capitol se pot achiziţiona mingi de fotbal, baschet, handball, volei, iar odată cu acestea se poate procura întregul sistem de joc, respectiv porţi, filee şi  coşuri. Ping-pong-ul este de asemenea o variantă foarte bună de petrecere a timpului în aer liber, achiziţionarea acestuia implicând paletele, mingile şi masa cu fileu.

Deşi tenisul se practică într-un cadru organizat, paletele şi mingile  de tenis pot fi achiziţionate, permiţând copilului să practice acest joc oriunde poate găsi un teren disponibil.

Pentru micuţii care abia stăpânesc primii paşi, cele mai bune jucării de exterior sunt cele de construcţie în nisip, leagănele cu protecţie specială, tricicletele cu mâner de împingere sau trotinetele cu trei roţi, maşinuţele mobile, în care cei mici prinşi în centuri de siguranţă se vor simţi foarte bine, jucărioarele din lemn sau plastic pentru împins sau tras, alături de mingi, palete sau cărucioare pentru păpuşi.

Jucăriile de exterior de mari dimensiuni destinate amplasării unui loc de joacă, pot fi destul de scumpe, însă este o investiţie care se amortizează în timp, acest tip de jucării având o perioadă lungă de viaţă şi asigurând joaca mai multor generaţii.

Atunci când se procură o bicicletă, tricicletă sau o trotinetă este indicat ca acestea să deţină o carte tehnică, prin care sunt puse la dispoziţie  informaţiile necesare pentru montarea şi păstrarea în bune condiţii a produsului. Acest tip de produs trebuie să deţină un certificat de garanţie activ în condiţii normale de folosire a bicicletei sau trotinetei.

Cele mai bune jucării de exterior sunt jucăriile care asigură copiilor necesarul de timp şi activităţi petrecute în aer liber, un efort fizic constant şi normal, o perioadă relaxantă şi folositoare petrecută în natură şi posibilitatea de a se dezvolta frumos din punct de vedere fizic.

Jucăriile de exterior trebuie să fie fabricate din materiale de bună calitate, să prezinte un grad mare de rezistenţă în faţa condiţiilor meteorologice şi a şocurilor la care vor fi supuse prin joc şi să deţină certificate de garanţie.

Pentru ca un copil să beneficieze de toate condiţiile necesare unei creşteri frumoase, pentru a-şi putea descoperi abilităţi şi înclinaţii şi pentru a le putea dezvolta, pentru o bună comunicare cu ceilalţi şi pentru a avea capacitatea de a empatiza, acesta trebuie să se bucure de momentele de joacă, indiferent sub ce formă se desfăşoară aceastea şi în ce cadru, interior sau exterior.

Copilăria înseamnă descoperire prin joacă, deci cele mai bune jucării de exterior sau interior sunt cele care ajută la formarea şi dezvoltarea celor mici, care nu îi pun în pericol şi care le transformă joaca într-o activitate practică, plăcută şi folositoare.

Preţurile jucăriilor de exterior sunt destul de variate, fiind influenţate de tipul de material folosit la fabricarea acestora, dar şi de marca producătoare.  În funcţie de aceasta, produsul prezintă o garanţie mai mare sau mai mică a calităţii şi funcţiilor pe care le poate îndeplini.

Atunci când se achiziţionează astfel de jucării, cel mai important este ca cei mici să fie în siguranţă atunci când le folosesc, deci rămâne la aprecierea părintelui ce buget alocă unei astfel de investiţii.

 

 

 

 

Sorry, no posts matched your criteria.