Cele mai noi jucării pentru bebeluși

Primele luni de viaţă ale unui copil sunt extrem de importante din toate punctele de vedere. Emoţiile tinerilor părinţi ajung la cote maxime, dorind să asigure puiuţului lor un mediu sigur, să-i ofere tot ceea ce are nevoie pentru a creşte sănătos şi firesc. Îl vor înconjura cu multă dragoste şi vor încerca să găsească cele mai bune şi folositoare  variante prin care cel mic se va bucura de o creştere normală, într-un mediu plin de iubire şi linişte. Îl vor hrăni, îi vor asigura condiţiile cele mai plăcute pentru somn şi  dihnă, îi vor face plăcuta băiţă, îl vor plimba şi îi vor oferi multă iubire.

Cele mai noi jucarii pentru bebelusi

Mediul în care creşte un bebeluş trebuie să fie un mediu cald, plăcut, liniştit, cel mic având nevoie în jurul său de chipuri vesele, de feţe zâmbitoare, de priviri şi îmbrăţişări pline de dragoste şi demultă culoare şi lumină.

La realizarea unui astfel de mediu cald, vesel şi luminos, evident, mare parte din sarcină revine şi jucăriilor.

Cele mai noi jucării pentru bebeluşi sunt cele care le aduc zâmbetul pe faţă, îi ajută să descopere lumea înconjurătoare, le oferă sunete, lumini şi culori plăcute şi liniştite, le liniştesc clipele străbătute de disconfort sau oboseală, le sunt amici în cădiţa de baie şi le stau alături pe aripile somnului.

Jucăriile pentru bebeluşi, frumoase, colorate şi zgomotoase, au un mare şi importanz rol în dezvoltarea puiului de om. Una dintre condiţiile care ar trebui îndeplinite pentru a achiziţiona cele mai noi jucării pentru bebeluşi, este aceea ca părintele sau cine le cumpără, să ţină cont de vârsta copilului şi să nu forţeze cu nimic abilităţile celui mic, punându-i la dispoziţie jucării prea avansate. Cel mic nu se va putea juca, nu se va simţi atras de o jucărie nepotrivită şi s-ar putea pune chiar în pericol, rezultatul fiind o jucărie inutilă, care doar inundă spaţiul copilului şi îl ajută cu nimic în procesul de dezvoltare.

Atunci când se aleg cele mai noi jucării pentru bebeluşi trebuie ţinut cont şi de alte aspecte. Materialul din care sunt fabricate jucăriile trebuie să fie de calitate şi să nu prezinte risc alergenic. Vopseaua şi alte substanţe incluse în produs nu trebuie să aibă grad de toxicitate, iar jucăria trebuie să fie achiziţionată într-un ambalaj intact şi rezistent. Produsul trebuie să fie însoţit de date tehnice şi de instrucţiuni de folosire.

Majoritatea jucăriilor pentru bebeluşi funcţionează cu baterii, fapt ce impune respectarea unor reguli legate de siguranţa spaţiului destinat acestora, de modul de închidere şi de tipul de baterii. Şurubul sau dispozitivul de siguranţă nu va fi îndepărtat niciodată, pentru ca cel mic să nu poată intra în contact cu bateriile.

Cele mai noi jucării pentru bebeluşi sunt cele mai sigure din punct de vedere al părţilor componente. Unui bebeluş nu i se vor da jucării cu părţi detaşabile şi nici bucăţi separate din alte jucării ale fraţilor mai mari. Este indicat ca jucăriile pentru bebeluşi să fie fabricate din plastic de bună calitate, cauciuc, silicon, lemn, bumbac sau alte fibre care nu se destramă. În primele luni de viaţă este indicat a se evita figurinele din pluş, acesta având proprietatea de a se măcina şi de a umple aerul cu particule  insesizabile ce pot genera iritaţii sau alergii. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care figurinele din pluş nu ar trebui să fie puse în pătuţul bebeluşului,  pe lângă alte riscuri pe care le presupune aglomerarea inutilă a spaţiului unde doarme micuţul.

Cele mai noi jucării pentru bebeluşi sunt viu colorate, atrăgătoare, plăcute ca imagine şi extrem de vesele.

Încă din prima lună de viaţă micuţul se poate bucura de un carusel vesel, cu diverse figurine sau forme geometrice, flori, insecte sau bărcuţe, în tonuri şi nuanţe luminoase, care, agăţat deasupra pătuţului va stimula atenţia acestuia şi îi va umple spaţiul cu imagini plăcute. Caruselul pentru pătuţ este însoţit şi de melodii, care, la rândul lor, vor stimula auzul şi atenţia bebeluşului.

Jucăriile pentru baie sunt un mare aliat al celor mici, odată ce mai cresc şi se bucură de momentul băiţei. Vor fi încântaţi ca în fiecare seară să-i însoţească în cădiţă broscuţe, delfinaşi, bărcuţe şi peştişori. Cele mai noi jucării pentru bebeluşi vor fi cale care odată intrate în contact cu apa nu se vor deteriora, nu vor face nicio reacţie la umiditate şi vor funcţiona la fiecare băiţa, nu doar la prima. De asemenea, aceşti camarazi de baie vor ajuta la stimularea simţurilor  celui mic şi  la dezvoltarea abilităţilor motrice, având tendinţa de a le prinde prin apă şi de a se juca cu ele.

Odată cu dificilul episod al erupţiei dinţişorilor, cele mai noi jucării vin în ajutorul copiilor plângăcioşi şi al părinţilor disperaţi, oferind broscuţe, peştişori, cerculeţe sau ineluşe, pline cu geluri speciale, care, ţinute la rece şi ronţăite ulterior de cel mic vor amorţi gingia supărată şi vor atenua, măcar puţin, senzaţia de durere.

Cele mai noi jucării pentru bebeluşi ţin pasul cu fiecare etapă a micuţului şi vin în întâmpinarea nevoilor de conoaştere şi descoperire ale acestuia. Jucăriile tip zornăitoare pot varia de la cele mai simple forme, până la figurine vesele, pline de culoare şi sunet, având rolul de a dezvolta simţurile celui mic care va fi atras de zgomotul produs de acestea şi de culori. Cele mai noi jucării pentru bebeluşi nu vor agreasa sonor sau vizual copilul, ci vor fi produse bine concepute şi fabricate, astfel încât agresiunea care se poate proiecta asupra celui mic se fie minimă.

Odată ce bebeluşul creşte, se schimbă şi preocupările, părintele putând achiziţiona jucării mai complexe care vor avea rolul de a dezvolta simţurile celui mic, de a începe procesul de recunoaştere al culorilor şi formelor şi de a realiza procesul acţiune-reacţiune, copilul începând să descopere fenomenul cauză-efect.

Cele mai noi jucării pentru bebeluşi din acestă categorie sunt cele realizate din materiale solide, bine concepute şi fără a prezenta risc de alergii. Sunt jucăriile care impun supravegherea permanentă a micuţului şi îndrumarea lui astfel încât scopurile iniţiale ale jucăriei să fie atinse şi cel mic să se poată bucura atât de joacă, cât şi de parcurgerea unei etape din dezvoltarea sa. Aici se pot încadra jucăriile muzicale tip pian, tobiţe sau chitară, ale căror părţi componente sunt reprezentate prin chipuri vesele de animăluţe sau alte elemente, măsuţele de activităţi, unde se pot deprinde cu forme, culori, animăluţe şi sunetele scoase de acestea.

Tot în categoria celor mai noi jucării pentru bebeluşi se includ  balansoarele şi premergătoarele. Controversatele premergătoare, dau dureri de cap părinţilor care ar vrea să se mai elibereze puţin, dar în acelaşi timp nu ar dori să-şi pună copilul în pericol. Pentru cei care decid totuşi să folosească un premergător, ar trebui să ştie că este obligatoriu să achiziţioneze un produs de calitate, sigur şi  bine conceput. În acelaşi timp vor asigura spaţiul din casă, astfel încât copilul să nu întâlnească în plimbarea sa cu premergătorul trepte, praguri, rafturi sau mese de pe care poate trage obiecte cu care se poate răni. O  altă condiţie este aceea ca cel mic să  nu  fie lăsat niciodată nesupravegheat în premergător şi timpul pe care îl va petrece astfel să fie  destul de limitat. Cel mic va fi foarte încântat de posibilitatea de a se deplasa singur şi va sta cu mare plăcere în premergător. Dotate cu diverse accesorii, premergătoarele, la fel ca şi alte mijloace de locomoţie de acest tip gen maşinuţe sau animăluţe, folosite cu măsură şi respectate regulile de întreţinere, vor fi pe placul celor mici şi vor veni în ajutorul celor mari.

Balansoarele de interior, prevăzute cu melodii, senzori de mişcare şi carusele  vesele, vor fi apreciate de cel mic şi de mare folos. Părinţii trebuie să aibă grijă să achiziţioneze produse cu sisteme de prindere şi să le folosească conform indicaţiilor. Le vor poziţiona astfel încât cel mic va fi permanent în raza vizuală a unui adult şi le vor întreţine corespunzător.

Odată cu trecerea timpului, cel mic va avea alte preocupări şi dorinţe, însă cele mai noi jucării pentru bebeluşi vor veni în ajutorul părinţilor, dându-le posibilitatea de a găsi jucăria şi jocul potrivit celui mic. Jocurile tip puzzle din două, patru sau şase piese, cărţile ilustrate în caractere mari şi clare, cuburile din burete pentru construit şi  animăluţele vorbitoare vor ajuta bebeluşul care se îndreaptă cu paşi repezi către un anişor să-şi dezvolte abilităţile, să-şi descopere înclinaţiile şi să socializeze pe măsura vârstei lui.

Cele mai noi jucării pentru bebeluşi sunt jucăriile bine realizate, proiectate în vederea dezvoltării abilităţilor şi creativităţii micuţilor, destinate jocului şi evoluţiei. Cele mai bune jucării nu înseamnă şi cele mai scumpe jucării. Preţurile variază, venind în întâmpinarea oricăror posibilităţi.

Sorry, no posts matched your criteria.