Cele mai bune jucării din lemn

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Lemnul este esenţa naturală folosită în foarte multe ramuri ale industriei. Principala calitate a lemnului este aceea că se constituie într-un material ecologic, bio-deradabil, impactul acestuia asupra mediului fiind minim.

Cele mai bune jucarii din lemn

Lemnul este uşor de lucrat, de manevrat şi de finisat, acesta fiind un alt motiv pentru care este inclus în fabricarea de jucării.

O jucărie din lemn are o textură frumoasă, nu prezină margini tăioase, poate fi vopsită în orice tonuri şi culori, pictată cu toate acceesoriile necesare şi, un aspect destul de important, nu poate fi toxică.

Dacă iniţial lemnul a fost folosit doar la realizarea câtorva cuburi, astăzi pot fi procurate jucării din lemn pe cele mai variate teme şi cu cele mai diferite destinaţii.

Lemnul este folosit pentru fabricarea jucăriilor destinate tuturor vârstelor. Începând cu formele vesele pentru bebeluşi şi terminând cu jocurile de construit pentru puştii mai mari, o jucărie de lemn îşi va găsi locul şi utilitatea în activităţile oricărui copil.

În categoria celor mai bune jucării din lemn se încadrează atât jucăriile de interior, cât şi cele pentru exterior. Lemnul este un material viu,  foarte ofertant, care tratat corespunzător se poate plia oricărui mediu, indiferent de condiţiile atmosferice  la care este supus.

Cele mai bune jucării din lemn sunt jucăriile care asigură dezvoltarea abilităţilor motrice şi stimulează dezvoltarea simţurilor, sunt jucăriile care ajută ca micuţii să poată înţelege procesul acţiune-reacţiune, cauză-efect. Jucăriile din lemn dezvoltă creativitatea, logica, aptitudinile lingvistice şi muzicale, ajută la realizarea jocurilor sociale şi stimulează inteligenţa.

Jucăriile din lemn au devenit chiar etalonul unui tip  de joc prin care se stimulează foarte mult creativitatea şi inteligenţa copiilor, transferânduli-se proprietăţi ale anumitor activităţi pieselor din lemn. Este cazul jucăriilor şi jocurilor de tip Waldorf şi Montessori, destinate cu preponderenţă dezvoltării celor mici, o dezvoltare firească, realizată doar prin atenţia şi efortul pe care cei mici le depun pentru a se juca cu aceste jucării minunate din lemn. Creativitatea acestora se va dezvolta prin dorinţa lor de a găsi cât mai multe metode prin care se pot bucura de aceste jucării tip puzzle, ghicitoare, labirint, numărătoare, potrivirea pieselor sau completarea anumitor tablouri.

Jucăriile din lemn au fost şi vor fi întotdeauna pe placul celor mici, textura acestora fiind prietenoasă şi coloritul extrem de variat şi atractiv. Fie că sunt cuburi de lemn, fie că sunt figurine cu chipuri expresive şi vesele, jucăriile din lemn vor ocupa întotdeauna un loc special în dulapul de jucării.

Cele mai bune jucării din lemn pentru bebeluşi sunt extrem de variate şi acoperă toate palierele de vârstă.

Pentru micuţi pot fi achiziţionate zornăitoare din lemn, carusele pentru pătuţuri, leagăne şi cărucioare, figurine vesel colorate, jocuri formate din cele mai variate forme şi figurine şi chiar jucării pentru dentiţie cu un cadru mic din lemn.

Odată cu primii paşi, cei mici se pot sprijini şi ajuta cu premergătoare din lemn, cu jucării de împins sau de tras, se pot balansa în căluţi de lemn şi pot juca jocuri din lemn în care vor potrivi forme şi culori.

Toate aceste jucării din lemn destinate micuţilor au rolul de a stimula abilităţile motrice, de a-i ajuta să înveţe culorile şi formele şi de a-şi stimula toate simţurile. Jucându-se cu veselele şi ingenioasele jucării din lemn, cei mici vor descoperi procesul acţiune-reacţiune, vor înţelege ce înseamnă cauză-efect.

Cele mai bune jucării din  lemn destinate bebeluşilor sunt sigure, nu conţin piese mici care îi pot pune în pericol, au un design atractiv şi satisfac cu mare uşurinţă toate nevoile acesora în materie de joc şi joacă.

Tot pentru ei se pot procura leagăne de exterior, scaune de masă, măsuţe cu activităţi, balansoare şi cuburi mari care îi vor ajuta să-şi dezvolte creativitatea. Jucăriile tip puzzle realizate din două, patru sau şase piese, animăluţe frumos pictate şi expresive, vor ajuta micuţul să pornească în fascinanta lume nouă cu paşi repezi şi siguri.

Odată cu înaintarea pe palierele de vârstă, cele mai bune jucării din lemn vin în întâmpinarea nevoilor copiilor.

Lemnul este materia de bază pentru foarte multe jocuri şi jucării destinate copiilor mai mari. Cuburile, seturile de construcţie şi jocurile tip puzzle sunt modalităţi extrem de eficiente prin care copiii îşi pot descopri noi abilităţi şi le pot dezvolta. Un puzzle din lemn va fi foarte uşor de manevrat, oferind copiilor un moment de joacă foarte relaxant şi educativ.

Cele mai bune jucării din lemn se pot constitui în jocuri de rol, adică se pot procura mini-bucătării, bancuri de lucru pentru tâmplari sau mecanici, un atelier de croitorie dotat cu dulapuri şi mese, toate realizate integral din lemn vopsit în culori vesele sau lăsat în stare naturală. Băieţii vor fi foarte încântaţi să mânuiască şurubelniţe, ciocane şi şuruburi din lemn, bomfaiere şi plăci de traforaj şi să-şi folosescă imaginaţia în a descoperi cele mai interesante modalităţi de folosire a jucăriilor.

Pentru fete sunt bine venite dormitoarele pentru păpuşi dotate cu pătuţuri, dulapuri, mese de toaletă şi alte accesorii, totul realizat din lemn. Pentru bucătăriile domnişoarelor se pot procura fructe şi l egume din lemn, porţionate şi lipite între părţi cu arici, simulânmd foarte bine operaţiunea de tăiere. Tot pentru fetiţe pot fi achiziţionate păpuşele din lemn, figurine, cărucioare pentru păpuşi sau casete de bijuterii.

Pentru cei pasionaţi de muzică, instrumentele muzicale realizate din lemn, piane, tobe sau chitare vor constitui a modalitate minunată de a-şi dezvolta talentul şi de a se bucura de frumuseţea sunetului.

Cele mai bune jucării din lemn vin în sprijinirea educaţiei şi dezvoltării copiilor. Astfel pot fi achiziţionate table magnetice dotate cu cifre şi litere din lemn, numărătoare, jocuri de logică, machete de ceas care îl vor ajuta pe copil să înveţe „ceasul”, jocuri complicate tip puzzle, jocuri cu forme geometrice, sisteme de învăţare pentru tabla înmulţirii şi alte operaţii.

Pentru pasionaţii de construcţii, machete mari din lemn vor asigura un suport foarte bun pentru realizarea unor adevărate construcţii din lemn, prin combinarea în cele mai diferite modalităţi a coloratelor cuburi.

Cele mai bune jucării din lemn pun la dispoziţia copilului sisteme feroviare, locomotive şi vagoane din lemn, pe care cel mic le va combina şi organiza după bunul plac.

Inofensive, dar extrem de interesante sunt armele şi cuţitele din lemn, jucării pe care băieţii le vor aprecia foarte tare.

Cele mai bune jucării din lemn sunt şi cele create pentru exterior. Căsuţele din lemn, dotate cu măsuţe, scaune şi balansoare, fac deliciul multor copii dornici de joacă în aer liber. Toboganele din lemn sunt apreciate de copii şi părinţi, deoarece sunt extrem de sigure, nu se încing şi sunt plăcute la atingere. Leagănele, balansoarele, căluţii din lemn, toate îşi găsesc locul în curtea casei sau în grădină, oferindu-le celor mici clipe minunate de joacă.

În această categorie se încadrează şi tricicletele sau bicicletele pentru cei micuţi realizate integral din lemn. Sunt produse sigure pentru cei care abia fac primii paşi pe aleile parcurilor.

Lemnul este elementul care permite realizarea unor jucării rezistente. Printre acestea se pot enumera zgomotoasele bile de lemn ce ar trebui introduse în anumite orificii cu ajutorul unui ciocan. Jucăria este realizată total din lemn şi este sigură, permiţând celui mic să lovească bilele cu ciocanul, fără a se răni.

Jucăriile din lemn sunt multifuncţionale, angrenând copilul în mai multe activităţi şi stimulând dezvoltarea abulităţilor.

Cele mai bune jucării din lemn vor ajuta copiii să-şi petreacă timpul într-un mod minunat, vor sprijini dezvoltarea şi educarea acestora, vor susţine comunicarea şi empatizarea. Sunt jucării sigure, frumoase, moderate ca preţ, rezistente şi apreciate atât de cei mici, cât şi de cei mari.

Jucăriile din lemn pot fi procurate din magazinele de specialitate, de pe site-uri sau direct de la fabrica producătoare. Sunt uşor de întreţinut şi extrem de rezistente.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *