De ce copilul tău ar trebui să învețe limba franceză? Iată cele mai bune motive

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricât de mic ar fi copilul dumneavoastră, nu e niciodată prea devreme pentru a discuta despre viitorul său. După cum sigur știți deja sau poate că ați experimentat pe propria piele, cunoașterea unei singure limbi nu este suficientă. În cele mai multe cazuri, un copil din România vorbește limba maternă și cunoaște limba engleză.

Dar iată că nu mai este îndeajuns ca un copil să cunoască o singură limbă străină. Sute de studii și cercetări arată că persoanele care vorbesc mai multe limbi străine își cresc șansele de a fi angajați pe un loc de muncă foarte bun, fie în propria țară, fie în străinătate. Dar până la angajare, trebuie să știți că învățarea unei limbi îmbogățește cultura celui mic, îi deschide noi orizonturi, atât personale, cât și profesionale.

Franceza este, împreună cu limba engleză, singura limbă vorbită pe toate cele cinci continente

Peste 220 de milioane de persoane vorbesc limba franceză pe toate cele cinci continente. Franceza este o limbă majoră a comunicării internaționale. Este a doua cea mai învățată limbă după engleză și a șasea cea mai răspândită limbă din lume. Franceza este, de asemenea, predată pe toate continentele. OIF, o organizație internațională a țărilor vorbitoare de limbă franceză, este alcătuită din 77 de state membre și de guverne. Franța deține, de asemenea, cea mai mare rețea internațională de institute culturale, care desfășoară cursuri de limbă franceză pentru aproape un milion de cursanți.

Angajarea pe un loc de muncă de excepție

Abilitatea de a vorbi atât în ​​limba franceză, cât și în limba engleză este un avantaj pentru găsirea unui loc de muncă în multe companii multinaționale care folosesc limba franceză ca limbă de lucru, într-o gamă largă de sectoare, precum comerțul cu amănuntul, autovehicule, bunuri de lux sau aeronautică. Franța, ca a cincea economie mondială, atrage antreprenorii, cercetătorii, precum și numeroși studenți străini.

Introducere într-un univers cultural incomparabil

Franța este adesea considerată limba culturii. O lecție în franceză este o călătorie culturală în lumea modei, gastronomiei, artei, arhitecturii și științei. Învățarea în limba franceză oferă, de asemenea, acces la lucrările marilor scriitori francezi, cum ar fi Victor Hugo sau Marcel Proust, și poeți celebri precum Charles Baudelaire sau Jacques Prévert. Atunci când copilul dumneavoastră va stăpâni limba franceză, îi va asculta cu încântare pe actorii Alain Delon sau Juliette Binoche și poate va fredona prin casă cântecele franceze cântate de Edith Piaf sau Charles Aznavour.

Un avantaj pentru studiul în Franța

Cursuri private de limbă franceză se predau la grădiniță cu predare în limbă franceză din Pipera, iar dacă veți decide să vă înscrieți copilul la o asemenea grădiniță, îi veți deschide nenumărate oportunități pentru învățământul superior la unele dintre cele mai cunoscute universități din Franța, adesea în condiții financiare foarte favorabile. Elevii cu un nivel bun de limba franceză pot fi eligibili să solicite un împrumut guvernamental francez pentru a se înscrie într-un curs de studii postuniversitare la alegerea lor în Franța, conducând la o diplomă postuniversitară recunoscută la nivel internațional.

O limbă de rațiune și dezbatere

Poate nu v-ați gândit la asta, dar franceza este o limbă analitică care structurează gândirea și dezvoltă gândirea critică. Este limba unor mari filosofi, precum Descartes, Sartre și Derrida și a unor oameni de știință eminenți, precum Pierre și Marie Curie, Pasteur și Georges Charpak. Pe măsură ce învață limba franceză, copiii învață și cum să argumenteze un caz și să prezinte puncte de vedere diferite, abilități valoroase pentru discuții și negocieri.

Nu în ultimul rând, limba franceză este distractivă. Contrar credinței populare, limba franceză nu este dificil de învățat. Este o limbă care necesită o anumită precizie, dar este, de asemenea, capabilă să exprime o mare subtilitate. Nu va dura mult până când copilul dumneavoastră va ajunge la un nivel în care va putea comunica foarte bine în limba franceză.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *